Theater- en dans lessen

Theater- en dans lessen

Dinsdag 22 oktober 2024

Vanaf dit schooljaar krijgen de groepen 1 t/m 4 elke maandag theater- en dans lessen vanuit jeugdtheater Hofplein. De afgelopen weken zijn de kids samen met Kirsten van der Heiden (docent dans) en Nigel Gerritsen (docent theater) aan de slag gegaan met verbeelding, fantasie, beweging, emoties, verhalen en verwondering.
In de lessen leren de kinderen door middel van theater en dans met elkaar samen te werken, de impulsen te volgen en hun fantasie expressie te geven. Groep 4 is de eerste periode aan de slag gegaan met non-verbale communicatie. Hoe geef je expressie aan de situatie met je lichaam en hoe kun je transformeren naar dieren, gekke wezens of zelfs andere personen! Ook is de groep aan de haal gegaan met het maken van eigen verhalen. Na de herfstvakantie komen deze verhalen misschien wel tot leven…
Groep 1 t/m 3 zijn hun eigen fantasiewereld in gedoken. Door middel van verhalen leren de kinderen te associëren, te transformeren en te reageren. Maar ook emoties komen aan bod. Wat zijn emoties? Welke zijn er allemaal en vooral, hoe ziet dat er dan uit? Tijdens de verkeerweek hebben de kinderen in de lessen gereden in de coolste voertuigen. Daarnaast hebben deze groepen een eigen boomhut waarin ze Gerrit de Vleermuis hebben ontmoet. Een lief maar gek beestje die de groepen iedere week weer meeneemt op een spannend avontuur.
Het gehele jaar zullen de groepen 1 t/m 4 zich verdiepen in de wereld van theater en dans.
 

Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl